NAŠE TIPY NA EKOLOGICKÉ DARČEKY PRE CELÚ RODINU ZA PÁR EUR

 

7 tipov na udržateľné darčeky 

1. Elegantný, vintage dizajnový, nerezový a praktický kôš do kuchyne na bioodpad - darček pre zodpovedné domácnosti

2. Zdravý pitný režim s eko fľašami - darček na pitný režim pre celú rodinu

Dizajnové, ekologické fľaše, vďaka ktorým sa vám aj vašim deťom bude ľahšie dodržiavať pitný režim a navyše ich môžete mať neustále pri sebe, pretože sa svojou veľkosťou zmestia do každého batôžku.

Equa fľaše získali radu certifikátov a sú nezávadné ako pre životné prostredie, tak pre vaše zdravie. Neobsahujú BPA zložky, sú vyrobené z kvalitného materiálu, v ktorom je možné opakovane nosiť ako studené, tak i teplé nápoje. Vybrať si môžeme zdraviu nezávadné plastovésklenené alebo štýlové termohrnčeky na kávu.

Nie je to však len tak nejaký plast, jedná sa o vysoko kvalitný materiál Eastman Tritan, ktorý je rastlinného pôvodu a neobsahuje Bisfenol A (BPA), ktorý je obsiahnutý snáď vo všetkých bežne dostupných plastových fľašiach. Mali by vám vydržať niekoľko rokova  keď naozaj doslúžia, môžete ich kompletne recyklovať.

Sklenené fľaše sú vyrobené z borosilikátového skla, ktoré je odolné voči teplu a chemikáliám, zároveň je ľahké a tiež 100% recyklovateľné. Dizajn fliaš dotvára farebný silikón, ktorý aj zároveň chráni fľašu pred poškodením. Veko je tvorené kombináciou nerezu a silikónu, ktoré zabezpečujú 100% vodotesnosť.

DSC_2265

3. Eko nádoby a obaly na potraviny - darček pre zdravú domácnosť

Bambaw nabízí krásné a odolné boxy na jídlo. Nádoby vyrobené z potravinárskej nerezovej ocele neškodia vám ani životnému prostrediu. Sú ľahké, odolné voči preliačinám a nedržia sa v nich pachy a farby jedál. Veká sú z LDPE zdravého plastu, ktorý je ľahko recyklovateľný. Možno ich umývať aj v umývačke. Opakovateľne použiteľné a zdravotne nezávadné obaly na jedlo tuhé a tekuté. 

Boxy od Pack it sú vyrobené z materiálu Tritanu, neobsahujú BPA a sú odolné proti rozbitiu. Obsahujú odnímateľné prepážky, ktoré zabránia nežiaducemu zmiešaniu jedla v krabičke. Prepážky si môžete voľne prehadzovať podľa toho, koľko si ktorá časť vášho obeda žiada miesta. Krabička samotná je vhodná do mikrovlnnej rúry aj mrazničky. Veko je odolné proti vytečeniu a oboje môžete s kľudom vložiť do umývačky.

Vhodné ako pre deti do školy, tak do kancelárie alebo na výlety. Oceníte ich jednoducho všade, kde vás môže prepadnúť hlad.

DSC_1867

4. Nielen plátenky

Vrecká, sieťovky a tašky z bio certifikovanej bavlny na nákup zeleniny či ovocia oceníte predovšetkým vďaka ich ľahkosti a vysokej nosnosti. Majú dlhú životnosť, prípadne sa dajú aj ľahko opraviť.

5. Včelobal

Náhrada za nepríjemné jednorazové plastové fólie. Včelobal, látka napustená včelím voskom, živicou a jojobovým olejom je na to priam ideálna. Môžete ho použiť na ovocie, zeleninu, syry, pečivo, bylinky.. Geniálne spojenie prírodných materiálov, ktoré funguje a uchová vaše potraviny dlho čerstvé a voňavé. Obal má výdrž minimálne rok a starostlivosť o neho je jednoduchá. Stačí iba opláchnuť studenou vodou za použitia ekologického prostriedku na riad a hotovo.

IMG_6281 

6. Ecoegg - Darček pre tých, čo si nerozumie s práčkou

Ekologické prostriedky ponúkajú alternatívny spôsob prania a upratovania vašej domácnosti bez použitia nebezpečnej chémie obsiahnutej v bežných prostriedkoch, ktorá je často príčinou mnohých kožných chorôb a ekzémov. 

Pracie vajíčko Ecoegg vyrobené aj pre alergikov a ľudí s citlivou pokožkou vás svojimi vlastnosťami presvedčí o tom, že možno prať ekologicky, ekonomicky a zároveň kvalitne. Vajíčko obdržalo niekoľko ocenení a nie je testované na zvieratách. Je hypoalergénne a nedráždi citlivú pokožku. Funguje na princípe minerálnych a turmalínových peletiek, ktoré tvoria hustú prírodnú penu, ktorá jemne, ale zároveň účinne odstraňuje nečistoty z bielizne. Mechanický pohyb vajíčka v bubne napomáha odstrániť špinu a bielizeň zmäkčuje. V ponuke je v troch prevedeniach - s vôňou jarné kvety, svieža bavlna a bez vône. A jeho použitie je veľmi jednoduché. Stačí ho prihodiť do bubna práčky k bielizni a je to. Takže aj tí, pre ktorých sú symboly na práčke nečitateľným jazykom, si zvládnu ľahko vyprať.

71208

 

7. Prírodná kozmetika pre všetkých

Nikoho nikdy neurazí prírodné mydlo v neutrálnej vôni. Kvalitný krém na tvár či telo. Tuhým žihľavovým šampónom tiež istotne nič nepokazíte. Muži isto neopovrhnú mydlom na holenie, holiacim strojčekom alebo náhradnými žiletkami. 

DSC_3044

A tak pokiaľ ste nenašli to, čo ste hľadali, nezúfajte. Pripravili sme pre vás darčeky rozdelené do kategórií, aby sme vám uľahčili výber. Skvelými darčekmi sú sójové sviečky z našej ponuky, ošetrujúca kozmetika pre každý deň aj pre chvíľky relaxu, opakovane použiteľné kávové kapsule WayCap, ktoré potešia všetkých majiteľov kávovarov Nespresso alebo Dolce Gusto, a mnoho ďalšieho.

Dúfame, že sme vás inšpirovali k zváženiu ekologického prístupu pri ďalšom nákupe pre vašich blízkych. Ďakujeme, že pomáhate ostatným byť zelenší a zdravší.

Tak šťastné a šetrné!