Ako správne používať tuhé dezodoranty?

V dnešnej dobe, keď sa stále viac zameriavame na ekológiu a zdravý životný štýl, sa tuhé prírodné dezodoranty stávajú stále populárnejšími. Značky ako Kvitok alebo Ponio nám prinášajú produkty, ktoré sú nielen šetrné k našej planéte, ale aj k nášmu telu. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo by ste mali zvážiť prechod na tuhé prírodné dezodoranty a ako ich správne používať.

Prečo prejsť na tuhé prírodné dezodoranty?

Hlavnou výhodou tuhých prírodných dezodorantov je ich zloženie. Na rozdiel od bežných dezodorantov z drogérie neobsahujú alumínium, parabény ani umelé vône. Namiesto toho využívajú silu prírodných zložiek, ako sú esenciálne oleje a minerály, ktoré efektívne neutralizujú pach bez podráždenia pokožky.

Rozhodovať sa môžeme aj medzi variantmi s jedlou sódou alebo bez nej. S jedlou sódou sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú silnú ochranu, ale môžu spôsobovať podráždenie u citlivejšej pokožky. Na druhú stranu, dezodoranty bez jedlej sódy sú šetrnejšie k pokožke a znižujú riziko podráždenia, hoci niekedy môžu byť menej účinné proti potu a pachu.

Ekologický aspekt je ďalším dôležitým faktorom. Tuhé dezodoranty často používajú menej plastových obalov a sú často balené v papierových kompostovateľných obaloch, čo znižuje vplyv na životné prostredie.

Zároveň sa jedná o dezodoranty – oproti antiperspirantom nepotlačujú potenie, ktoré je pre nás úplne prirodzené a zdravé, ale iba prekrývajú náš telesný pach.

Eko deodoranty zemito

Ako správne používať tuhý prírodný dezodorant

  1. Príprava produktu: Než dezodorant aplikujete, je dobré ho na chvíľu pritlačiť k pokožke alebo medzi prstami, aby sa trochu roztopil a bol ľahšie aplikovateľný. Zatlačte prstom na dno obalu a dezodorant sa začne vysúvať. Pokiaľ zatlačíte moc a dezodorant vyjde von skoro celý, poklepte o tvrdú podložku a vráti sa späť. Neskúšajte ho späť zatlačiť rukou, to ho roztlačíte.
  2. Aplikácia: Naneste malé množstvo dezodorantu na čistú a suchú pokožku podpazušia. Nemusíte použiť veľa produktu, malé množstvo bude postačujúce, ideálne je preto poklepávať alebo opatrne rozotrieť.
  3. Starostlivosť o produkt: Uchovávajte dezodorant na suchom a chladnom mieste, aby si udržal svoju konzistenciu a účinnosť.

Eko deodoranty

Tipy a triky

  • Adaptácia: Pokiaľ prechádzate od klasického dezodorantu, dajte svojmu telu čas, aby si zvyklo na prírodný produkt. Môže to trvať niekoľko dní až týždňov.
  • Kombinácia s inými prírodnými produktmi: Pre ešte lepší účinok môžete kombinovať používanie tuhého dezodorantu s prírodnými mydlami alebo sprchovými gélmi.
  • Riešenie bežných problémov: Ak máte pocit, že dezodorant nepracuje tak, ako by ste očakávali, skúste zmeniť spôsob aplikácie alebo množstvo produktu.

Prechod na tuhé prírodné dezodoranty môže byť skvelým krokom k ekologickejšiemu a zdravšiemu životnému štýlu. Vyskúšajte to a uvidíte, že vaše telo aj planéta vám poďakujú!

PS: A o prírodných krémových dezodorantoch už ste počuli? O tých si povieme zase nabudúce!