#hýčkamsa: Cisárové nové šaty testuje séra na pleť

Úprimne? Čím som staršia tým bližšie mám k prírode. Aj keď chémii sa nevyhnem. Ale veď aj príroda je len chémia. Nepotrebujem veľa plastu, zbytočné zložky v kozmetike ani pekné obaly či drahú reklamu. Taktiež rada podporím domácich predajcov. Produkty od Zemito som testovala rada a poctivo po dobu jedného mesiaca. Krémy až tak neobľubujem, vystačím si s jedným na dlhšiu dobu. Čo ma baví oveľa viac sú séra. Práve preto som sa pri výbere orientovala skôr týmto smerom.  K silnejším účinkom, teda séram. Zvolila som konzistenčne rozličné produkty na tvár ale i očné okolie.

5

Mojimi TOP favoritmi, spomedzi vybratých, boli hyalurónové séra Dulcia. Energizujúce sérum na pleť s taurínomsérum na očné okolie s tromi typmi kyseliny hyalurónovej. Obe majú ľahučkú gélovú konzistenciu, ktorá sa pri nanášaní zmení na vodu. Veľmi rýchlo sa vpíjajú, nezanechávajú žiadny mastný ani lepivý pocit. Sérum na pleť by som odporúčala používať ráno. Pôsobí jemne chladivo, a vďaka taurínu neskutočne pleť nakopne a prebudí. Sérum na oči môžete používať kedykoľvek a môj tip je zvyšok séra, ktorý vám zostane na prstoch vklepať aj do okolia úst.

2

Skvelým partnerom k hyalurónovým séram je ďalší produkt, ktorý som objavila práve vďaka Zemito. Je to kolagénové sérum od „U šťastnej včely“. Veľmi pekne hydratuje a hodí sa práve ku kyseline hyalurónovej. Ja som ho zvykla používať večer, vzhľadom na jeho hustejšiu gélovú konzistenciu. Večer mi to neprekážalo. Sérum som si nanášala aj na krk a dekolt.

3

Ďalšími testovanými produktami boli roll-on sérum na očikrém na očné okolie od firmy Navia. Pri testovaní roll-onu s Q10 a ginkom, som zistila, že neviem používať roll-on a preto som si sérum nanášala na prsty a následne na pokožku okolo očí. Mne osobne trošku prekážala jeho olejová konzistencia, keďže mám kombinovaný typ pleti. Práve okolo očí mi nesadol. Ale verím, že suchší typ pleti  ju naopak veľmi ocení.

4

Krém na očné okolie s extraktom z prasličky a plamatky som si dávala taktiež na večer. Ten sa mi pekne vpil a nepôsobil mastne. Tiež by som ho ale odporučila  na suchú pleť alebo skôr na večerné použitie. V zimnom období ho ocením aj cez deň, práve pre jeho konzistenciu.

Oba prípravky na oči môžete veselo používať aj na okolie úst.