Koniec plastovým kapsuliam! Prichádza nerezový WAYCAP!

Je ráno! Okrem kúpeľne sa vo vašej domácnosti nachádza ešte ďalšia, pre ráno životne potrebná vec, ktorou je káva. Bez šálky tmavého životabudiča nikdy do práce neodídete a preto si každý deň urobíte kávu, možno niečo malé zjete a bežíte do kancelárie. Teraz si predstavte, že táto realita pravdepodobne platí pre ďalšie desiatky miliónov ľudí na svete. Zatiaľ na tom nie je nič čudné, ale vráťme sa k samotnému kávovaru. Pre tých z vás, čo používajú kapsulový kávovar, je bežnou praxou, že kapsulu po použití jej kávového obsahu vyhodíte do koša. Znepokojujúce je, že tieto prázdne kapsule sa v domácnosti stávajú veľmi bežným a častým odpadom. Zhodneme sa teda na smutnom fakte, že na naše okolie sa pri výrobe kapsúl do kávovarov veľmi nemyslelo . Teda aspoň na jednu výnimku! waycap-refillable-coffee-capsules-2-pack-the-clean-collective

Prevratný produkt z Talianska

Nemusíte zúfať, svet kávy je plný úžasných ľudí a  Waycap je toho dôkazom. Spoločnosť pochádza z Talianska, z krajiny s bohatou históriou kávy, ktorá sa aj dnes rozhodla svetu dať ďalší klenot – a to v podobe nerezových kávových kapsúl na viacero použití. Spoločnosť pre svoj vznik potrebovala pomoc od nás všetkých – pred časom vyhlásila zbierku na darcovskom portáli Kickstarter a vyzbierala dostatočné množstvo prostriedkov pre začatie výrobu malých, nerezových hrdinov. Okrem toho je celá kapsula vyrobená v Taliansku. Vidíte, naša budúcnosť leží na srdci viacerým kávičkárom. Buďte jedným z nich – povieme vám, ako na to!

Alternatíva pre Nespresso a Dolce Gusto kávovary

Nerezové kapsule Waycap sú navrhnuté pre dva najrozšírenejšie komerčné modely kávovarov fungujúcich na kapsulovom systéme. Prvým je Nespresso a druhým Dolce Gusto. Okrem toho, že týmito kapsulami šetríte prostredie, šetríte tiež svoju peňaženku – svoju obľúbenú kávu si do kávovaru môžete plniť koľko len chcete a v konečnom dôsledku aj ušetríte.  Ak chcete vidieť, koľko na nerezových kapsuliach pomocou Waycapu ušetríte, pozrite si kalkulačku od Nespressa: WayCap-Ez-Refillable-Coffee-Capsule-06

Kvalitné prevedenie

Prejdime však k samotnému produktu. Ako sme už povedali, Waycap kapsule sú vyrobené z nerezovej ocele, ktorá vydrží náporom tepla aj vlhka – preto ju môžeme opakovane používať. Čo sa týka odpadu, na ktorý ste pri používaní kapsúl zvyknutí, tu sa stretnete len s kávovým odpadom, ktorý je plne kompostovateľný. Čo sa týka stavby kapsule, je zložená z hlavnej časti, ktorá je z nerezovej ocele a vrchnej časti, vyrobenej zo silikónu. Materiály použité na jej výrobu sú certifikované FDA, a preto úplne nezávadné pre vaše zdravie. 

Nenáročné používanie

Samotné používanie týchto kapsúl, je veľmi nenáročné. Kapsulu naplníte svojou obľúbenou kávou značky vášho výberu, alebo z vašej lokálnej kaviarne. Pomocou BPA free lievika pomletú kávu nasypete do kapsule. Tento uzatvárateľný lievik tiež môžete použiť pre prenos vašich kapsúl plných kávy hocikam, kam sa v ten deň rozhodnete ísť. 

Variabilné uzávery

Keďže spoločnosť  Waycap sa od začiatku opierala o hlas ľudu, nebolo tomu inak aj pri celom vývoji svojho produktu. Rôzni ľudia si radi vychutnávajú rozdielne pripravenú kávu, a aj preto v rámci balenia nájdete 3 vymieňateľné uzávery, ktoré prispôsobujú kávu vašej chuti. Tento uzáver cvaknete o vrch kapsule a všetko je hotové. V rámci iba dvadsiatich sekúnd je príprava dokončená a o všetko sa ďalej postará kávovar.  V rámci balenia kompatibilného s kávovarmi Nespresso sa nachádza taktiež BPA free utláčadlo. 

waycap_

Ako sa používa nerezová kapsula pre Dolce Gusto?

Čo sa týka kávovarov Dolce Gusto, postup je mierne odlišný. V balení sa nachádza samotná nerezová kapsula, do ktorej najprv vložíte jeden z dvoch nerezových filtrov. Ďalej do kapsule nasypete 3 až 4 lyžičky kávy, pričom kapsula je podložená podporným krúžkom. Ručným dávkovačom kávu v kapsuli jemne pritlačíte a vrch prikryjete silikónovým uzáverom, ktorý však nemusíte vymieňať. Pripravenú kapsulu vložíte do držiaka na kapsule Dolce Gusto a necháte stroj, aby vám urobil vašu obľúbenú kávu. 

A to je všetko! Waycap je pitie kávy prispôsobené pre našu rýchlu dobu, ale však so zreteľom na naše životné prostredie a ekologické materiály. Vychutnajte si svoju kávu s ešte lepším pocitom!