Ako dôkladne a ekologicky vyčistiť fľaše ?

            Každá fľaša má svoju životnosť - či už je vyrobená zo skla, kovu, alebo plastu. Pôsobením prirodzených vplyvov sa jej hodnota znižuje, až sme napokon nútení ju vymeniť. Toto opotrebovanie môže nastať kvôli dvom hlavným dôvodom - únave materiálu a trvalému znečisteniu. Umývačka riadu sa riadom venuje plošne a nie individuálne - práve typ riadov akými sú fľaše, často zostáva na záhyboch čistiacim prostriedkom nepovšimnutý. Väčšina z nás z tohto dôvodu fľaše umýva ručne. Je to taký ten nevďačný riad, ktorý si nechávame na koniec a strávime niekedy aj pár minút jeho dokonalým vyčistením. Problém nastáva vtedy, keď si všimneme, že v záhyboch ostali nevyčistené zvyšky nečistôt. 

Cistic%20Flias%20Tierra%20Verde

Väčšinou svoje fľaše umývame tým istým spôsobom, ktorý zdanlivo stačí. No pravdou je, že časom sa malé nečistoty, ktoré nikdy úplne neodstránime, stanú väčšími a ohrozujú naše zdravie. Pritom nezáleží, či vo fľaši máme vodu, čaj, mlieko alebo malinovku. Keď budete svoju fľašu čistiť nabudúce, skúste to práškovým čističom fliaš od Tierra Verde. Dostane sa všade. Tento konkrétny čistič má hneď niekoľko výhod - okrem samotného umytia tiež fľašku zbavuje zápachu, a keďže je schválený štátnym zdravotným ústavom (aj pre dojčenské fľaše), je pre naše zdravie úplne nezávadný. cistenie%20flase%20ekologicky

Použiť ho môžete na sklenené, plastové či kovové nerezové fľaše nasledovne: základom je nasypanie jednej polievkovej lyžice do fľaše, zaliatie teplou vodou, dôkladné pretrepanie a vypláchnutie studenou vodou. Postup sa mierne líši vzhľadom na nečistotu a materiál. Ak umývame fľašu, v ktorej sme mali ovocnú šťavu, alebo smoothie, opakujeme rovnaký postup, po pretrepaní fľaše necháme roztok na usadeniny pôsobiť. Ak čistíme fľašu od mlieka, je dôležité, aby sme najskôr prepláchli studenou vodou, ktorá uvoľní zbytky bielkovín. Následne opakujeme klasický postup. Pri hliníkových fľašiach nejde o ušľachtilý kov - ten by pri kontakte s práškom oxidoval a to nechceme. Pri takomto type fľaše je potrebné použiť klasický gél na riad v spojení s horúcou vodou.

Ak už ste na ceste k udržateľnému spôsobu života a obmedzovania odpadu, ani upratovanie a umývanie by sa nemali vyhnúť zmene k lepšiemu. Mať svoju fľašku, ktorá vydrží a používať ju dlhodobo, má veľké výhodý pre vás a aj vaše okolie. Aby sme ju mohli používať čo najdlhšie, musíme sa o ňu príkladne starať - a to napríklad ďalším ekologickým riešením, akým je čistiaci prášok.