Tipy na bezpečné slnenie bez chémie

DIY ľahko a bez chémie: Vytvorte si svoj prírodný a účinný olej na opaľovanie. 

Tipy na bezpečné slnenie bez chémie

Pokiaľ má byť koža zdravá a hydratovaná aj počas horúceho leta, bez ochrany to rozhodne nepôjde. A hoci konvenčné produkty môžu fungovať vďaka vysokému SPF, obsahujú celý rad alarmujúcich látok, ktoré nerobia dobre ľudskému organizmu, ani prírode. Pozor! My Vám prinášame tip na nenáročnú výrobu skvelej alternatívy. Budete potrebovať iba niekoľko surovín a nádobu z plastu či skla.

Esenciálne oleje a zinok

Kľúčom je spojiť silu esenciálnych olejov a zinku. Zinok je minerál a má schopnosť zotrvať na koži, na ktorej rozptyľuje ultrafialové lúče, takže odráža UVB a UVA žiarenie. Preto sa oxidu zinočnatému hovorí „fyzická bariérová látka“ a nie „chemická látka“. Koža je tak chránená pred spálením a poškodením zo slnka. Obsiahnuté oleje na prírodnej báze zaistia dostatočnú regeneráciu a pokožku zvláčňujú svojim blahodárnym zložením. Ide preto o super win-win kombináciu!

SPF proti starnutiu pleti ak hydratácii

SPF je dôležité nepodceňovať aj kvôli tomu, že slnečné žiarenie výrazne urýchľuje starnutie kože, čo si nikto z nás nepraje. Po opaľovaní je zase pokožka veľmi citlivá a náchylná na vysušenie, preto musí zvolený prípravok predstavovať skutočný boost pre pokožku. Máme pre Vás však skvelú správu – esenciálne oleje sa tejto úlohy spoľahlivo ujmú. Preto Vám prídu vhod ako ochrana pri opaľovaní, ako aj pri následnej starostlivosti.

 jemný a účinný opaľovací olej

Recept na jemný a účinný opaľovací olej:

 - 50ml oleja z malinových semien

 - 2 lyžice oxidu zinočnatého, tekutého alebo v prášku (objednáte online)

 - 2 lyžice bambuckého masla

 - Sklenená či plastová nádoba

 - Pre ešte príjemnejšiu vôňu môžete pridať 10 kvapiek voňavej citronelly

 

Postup: Zmiešajte všetky ingrediencie okrem oxidu zinočnatého do kuchynského hrnca a pridajte trochu vody, potom hrniec dajte na sporák na stredný stupeň a miešajte, pokiaľ nie je všetko dôkladne zmiešané. Akonáhle sa tak stane, pridajte oxid zinočnatý a všetko dobre premiešajte.  Dôležité je pri výrobe nezabúdať na fakt, že zmiešaním látok s rôznym SPF výslednú ochranu proti slniečku neznásobíte.

A hotovo! Váš opaľovací zázrak uchovávajte na chladnom mieste a nanášajte na pokožku v intervaloch cca 40 minút. Pobyt na slniečku striedajte s pobytom v tieni. Prajeme Vám krásne a slnečné leto!