Zemito testuje: Produkty na pleť

Milí naši,

nápad testovať na vlastnej koži naše produkty sa zrodil minulý mesiac, kedy sme testovali šampúchy a séra na vlasy. Každý z nás zo Zemita máme svojich favoritov, ktorých používame (minimálne) rok a pol (odkedy Zemito vzniklo). Avšak chceli sme si vyskúšať aj iné, nové výrobky, ktoré si navzájom odporúčame, aby sme vám vedeli zdeliť našu naozajstnú skúsenosť. Tento mesiac sme testovali produkty na našej pleti. Toto sme zistili:

Snímka obrazovky 2020-11-30 o 11.24.57

Miška testovala: Kvitok, Organický Slivkový Olej, 30ml

,,Moju pleť by som definovala ako zmiešanú, občas suchú, občas mastnú so sklonom k malým čiernym bodkám.

Odkedy si Peťa zo zákazníckeho servisu zaobstarala slivkový olej, nevie o ňom prestať v kancelárii básniť. Preto som ho musela vyskúšať a musím povedať, že Peťa naozaj nepreháňala! Olej je celkom mastný, preto je vhodný hlavne pre suchú pleť. Mne sa vpil skoro hneď a zanechal veľmi príjemný pocit. Ešte na druhý deň po aplikácií cítim jeho pozitívne účinky.

Znovupoužiteľné odličovacie tampóny používam už vyše roka. Je to veľmi príjemná alternatíva k jednorázovým tampónom. Čo sa týka odličovania tváre, tak sa veľmi nemaľujem a preto nemám problém s prílišným znečistením odličovacieho tampónika. Viem si však predstaviť, že ženy, ktoré sa maľujú denne a “poctivo” túto alternatívu asi neocenia do takej miery ako ja. Bavlnené tampóny je potrebné prať v sieťke, ktorá je súčasťou balenia, inak sa vám začnú párať alebo sa vám “zaseknú” niekde v práčke. Neskúšala som si s nimi odlakovať nechty, takže na to jediné mám doma jednorazové tampóny, pretože si myslím, že to by asi nerozdýchali :)

Snímka obrazovky 2020-11-30 o 11.25.11

 

Lucka P. testovala: MYLO, Odličovací mléko na suchou a citlivou pleť – Moissanit 

,,Moje pleť je velmi citlivá a má sklony k vysušování, proto si nemohu dovolit jen tak nějaký odličovač. Do teď jsem používala pouze odličovače na olejové bázi. Nyní jsem se rozhodla vyzkoušet odličovací mléko na suchou a citlivou pleť Moissanit od značky MYLO a jsem moc spokojená. Mléko má příjemnou vůni, jemnou konzistenci a v kombinaci s heboučkými odličovacími tampony je to jako pohlazení po tváři. Perfektně odstraní make-up a neštípe do očí, proto jej můžete použít i na odlíčení řasenky. Výhodou je i velké balení a šikovná pumpička, se kterou pohodlně nadávkujete potřebné množství. Pokud tedy máte stejně jako já citlivou pleť i oči, s odličovacím mlékem od MYLO určitě nešlápnete vedle."

Snímka obrazovky 2020-11-29 o 22.12.48

 

Peťka testuje: Slivkový olej od Kvitok

,,Slivkový olej je jedným z mojich najobľúbenejších produktov z nášho portfólia. Používam ho každý večer. Pomocou pipetky si nanesiem pár kvapiek oleja na vyčistenú a navlhčenú pleť. Jemne vmasírujem do pokožky. Tá vôňa je neskutočná. Olej požívam už veľmi dlho a mám pocit, že moja pokožka nie je tak suchá ako kedysi a to hlavne v tomto chladnom počasí je veľkou výhodou."

Snímka obrazovky 2020-11-29 o 22.15.39

 

Veronika testovala: Dulcia, Očne sérum - 3x kyselina hyalurónová 15 ml

,,Očné sérum od Dulcie používam aktuálne tri týždne. Spočiatku som bola trochu prekvapená konzistenciou a správaním na pokožke – rýchlo sa vpíjal a mala som pocit, že sa mierne suší na pokožke. Tak som si už vravela, že kolegyňa Lydka (ktorej tento produkt nesadol) mala pravdu. Ale potom som ho začala nanášať na toner a je to pecka!!! Naozaj môžem povedať, že vidím účinky. Viditeľne sa mi zredukovali vrásky okolo očí a celkovo sa v tejto partii pokožka spevnila. Som spoko-loko a odporúčam!"

Snímka obrazovky 2020-11-29 o 22.19.26

Romana testovala: Dulcia, Výživná odličovacia a čistiaca emulzia 250ml

,,Táto emulzia mi veľmi nevyhovuje. Jej krémovejšia „mliečna“ konzistencia zanecháva majstnejší film na pleti. Po večernom odlíčení si aplikujem olejovú nočnú kúru od Modrej púpavy alebo vitamínový krém od Liqoil a ten mastnejší film mi v tom bránil. Po 2 týždňovom testovaní moja pokožka bola podráždená a suchá, preto odhadujem, že čistiaca emulzia je vhodnejšia pre mastné pokožky. Vrelo odporúčam, som najviac spokojná s odličovacím olejom Harmónia od Modrej púpavy (Modrá púpava, Odličovací a čistiaci olej Harmónia, 100ml). Má sviežu vôňu, ktorá hladí zmysly pri odličovaní a v porovnaní s čistiacou emulziu od Dulcia je Harmónia ľahšia, vzdušnejšia pre mňa."


Snímka obrazovky 2020-11-29 o 22.22.28

Lýdia testovala: Mylo, Tonikum- Kvetová rosa

,,O tomto toniku som počula samé pozitíva a môžem ich len potvrdiť. Moju pleť osviežuje a vyrovnáva jej ph. Pekne ju pripravuje na nanesenie séra. Jediné, čo ma troška negatívne prekvapilo je jeho extrémne sladká vôňa s ktorou som zo začiatku mala problém (tešila som sa totiž na prirodzenú vôňu ruže, ktorú zbožňujem a na ktorú som bola zvyknutá pri ružovej vode). Na túto vôňu som si však rýchlo zvykla a nemala som pocit lepkavej pokožky. 

Do pozornosti by som ešte rada dala sérum na oči Aura od Mylo, ktoré používam už štyri mesiace. Ľahko sa nanáša, má gélovitú konzistenciu. Treba si však dávať pozor na dátum spotreby, keďže ide o čisto prírodný produkt, vydrží pol roka od otvorenia (čo pri očnom sére, je dosť krátka doba, takže nešetrite )." 

Snímka obrazovky 2020-11-29 o 22.28.03

Lucka V. testovala: MYLO, Sérum na mastnou pleť s akné - Jako vánek, 50ml

,,Moje pleť se hodně mastí no a také se neustále potýká s nějakými nedostatky. Občas mi přijde, že to teenagerovské období nikdy neskončí. Hodně sportuji a také se hodně potím a moje pleť dostává opravdu zabrat. Vyzkoušela jsem už mraky přípravků, levnější z drogerie, i ty dražší z lékáren. Zjistila jsem, ale že tudy cesta nevede. Chtěla jsem vyzkoušet, co dokáže síla přírody. Už nějakou dobu používám jen přírodní kosmetiku, moje pleť se zlepšila, ale mastí se stále dost. Rozhodla jsem se tedy vyzkoušet sérum na pleť s akné od MYLO. Tuto slovenskou značku už znám a s jejich přípravky jsem spokojená. No a teď už k samotnému séru, jeho vůně zaujme každého, kdo má rád svěží citrusovou vůni a vůni bylinek, pro někoho, ale může být až příliš aromatická. Mě to, ale vyhovuje.Když jsem si ho poprvé nakapala do dlaně, byla jsem mile překvapena a po první aplikaci na tvář, jsem se ujistila, že jeho jméno předchází jeho svěží vůně (jako by vás ovál čerství jarní větřík). Vůně, ale zdaleka nebyla jediná vlastnost, která mě mile překvapila. Jeho konzistence je olejovitá a po nanesení a vmasírování do pokožky se velmi rychle vstřebá a nezanechá mastný film, jako spousta jiných olejíčků. Po zhruba 14ti denním používání ráno i večer na vyčištěnou pleť a po nanesení květové vody, mohu s čistým svědomím a velkým úžasem říct, že moje pleť se výrazně zlepšila. Mnohem méně se mastí a hodně se mi vyhladila, sem tam nějaký pupínek ještě mám, ale myslím, že s Jako vánek spolu nějaký ten čas setrváme. Takže pokud je vaše pleť problematická jako ta moje, doporučuji toto přírodní sérum vyzkoušet."

Snímka obrazovky 2020-11-30 o 11.31.37

 

Matouš testoval: Dulcia, Krém proti vráskám s kyselinou hyaluronovou a Q10

,,Musím přiznat, že mi nikdy nepřišlo nijak extrémně důležité, aby se muži starali o svou pleť. Poté co jsem ale na základě doporučení svých kolegyň otestoval tento krém od Dulcia, kompletně měním svůj názor. Přestože je mi 26 let, začínám pozorovat, že se už tu a tam začínají objevovat první vrásky (mám veselý život a hodně se směju, tak to bude tím) a když se mi občas nepodaří vyspat podle mých představ, o to víc strhaně pak celý den působím. Po měsíčním každodenním používání krému Dulcia pozoruji, že po vráskách není ani stopy, pleť je na dotek příjemnější a působí rozhodně odpočatěji než dříve. Z používání krému jsem si postupem času vytvořil návyk, kdy jej aplikuji dvakrát denně – ráno a večer vždy po čištění zubů, abych náhodou nezapomněl a myslím, že výsledek je znát na první dobrou. Proto pánové, nestyďte se pečovat o svoji pleť, zabere to jen minutu denně a výsledek stojí za to! "

Snímka obrazovky 2020-11-30 o 12.08.10