Čo je to kapsula Waycap a ako ju používať?

Obávaný nepriateľ kapsulového odpadu, the final boss, alebo jednoducho Waycap. Nazvite ho hocijako, no nič to nebude meniť na fakte, že tento malý nerezový vynález je naozaj posledným klincom do hrobu zbytočných jednorazových kapsúl. Možno si vravíte, že sme príliš expresívni, no určite nie viac ako logika, ktorá stojí za každou jednou dávkou kávy ukrytou v jednorazovej kapsuli, zakaždým končiaca v koši. Ak aj vy používate kapsulový kávovar, tento blog je práve pre vás. Tento druh kávovaru nepatrí medzi tie najstaršie, no i tak už stihol na Zemi porobiť vážnu šarapatu.  

7-2

Nie je preto náhoda, že trojica kamarátov z Talianska prišla s nápadom, ako tomuto nerozvážnemu konaniu zabrániť. Vymysleli nový spôsob dávkovania kávy kompatibilný s najrozšírenejšími modelmi kapsulových kávovarov, a to NespressoDolce Gusto. Pre rozbeh firmy však potrebovali podporu ľudí, ktorých tiež trápi osud našej planéty a vedia, že rovnováhu môžeme znova narovnať iba postupnými krokmi a nápravou každodenných maličkostí. Svoj projekt uverejnili na crowdfundingovom portáli Kickstarter a pomocou rovnako zmýšľajúcich kávových nadšencov sa im podarilo vyzbierať dostatočný obnos na štart ich ekologického start-upu. 

2-3

Spoločnosť nič nepreháňa a ponúka iba dva modely waycapov – jeden kompatibilný s kávovarmi Dolce Gusto a druhý kompatibilný s kávovarmi Nespresso. Obe typy kapsúl sú vyrábané v Taliansku a odtiaľ sú zákazníkom tiež posielané do celého sveta. Už vám nič nebráni rozšíriť svoje zelené zásady aj do pitia kávy. Traja kamaráti, stojaci za týmto prevratným nápadom sú dlhoroční hráči jazzu. Tvrdia ale, že pri výrobe a postupoch v spoločnosti nikdy neimprovizujú a každá idea je dôkladne premyslená. Na improvizáciu tu majú svoju hudbu, ku ktorej pre nich neodmysliteľne patrí výborná káva. 

Materiály použité pri výrobe zaručujú vysokú odolnosť a kvalitu výrobkov. Kapsule sú vyrobené z nerezovej ocele, odolnej proti teplu a vlhku. Kapsula obsahuje i tesniace, silikónové časti. Všetky materiály použité na výrobu sú certifikované FDA a preto sú pre zdravie človeka absolútne nezávadné. Balenie waycap obsahuje tiež niekoľko filtrov, ktoré vám zaručia vami požadovanú filtráciu kávy. Zabudnite teda na klasický kapsulový odpad. Kapsulu stačí vyčistiť vodou a môžete ju použiť znova a znova. Jediný odpad, ktorý vám vznikne, je ten kávový. Aj ten však môžete kreatívne využiť napríklad na kávový peeling.

3-3

Pre väčšinu z vás bude tento priekopnícky výrobok novinkou, preto sme pripravili detailnú používateľskú príručku pre použitie s kávovarom Dolce Gusto. Je tiež dôležité podotknúť, že Waycap pre Dolce Gusto je kapsula kompatibilná so všetkými modelmi kávovarov Dolce Gusto. 

Návod, ako používať WAYCAP Dolce Gusto, si môžete stiahnuť TU.

Upozornenie:

Kapsule WayCap boli testované pre použitie s mletou kávou. WayCap SRL nenesie žiadnu zodpovednosť za poškodenie produktu pri nesprávnom zaobchádzaní. WayCap SRL nenesie taktiež žiadnu zodpovednosť za poškodenie produktu v následku použitia kapsule s tekutinami, pevnými hmotami, alebo mletými skupenstvami nekávovej povahy. Udržujte mimo dosahu detí. Kapsula sa počas používania v kávovare zahrieva, čím vzniká riziko popálenín. Pred vyčistením kapsule počkajte aspoň desať minút, kým kapsula vychladne. S kapsulou narábajte opatrne.