Domáce maslo - ako na to

Domáce maslo- ako na to?
 
Čerstvý voňavý kváskový chlebík a na ňom natreté domáce maslo. To znie ako rozprávka. Je pravda, že chlieb z domáceho kvásku si doma vyrába stále viac a viac ľudí. Vo všeobecnosti sa doma vyrobené potraviny tešia mimoriadnej obľube. Maslo sa vyrába veľmi jednoducho a chuť oproti tomu z obchodu, je neporovnateľná.
 
Zoznam ingrediencii je stručný-  250 ml smotany na šľahanie :) Tú nalejete do pohára s viečkom (postačí klasický zavareninový pollitrový pohár). Potom treba pohárom trepať tak silno, kým sa smotana nerozdelí na dve časti - maslo a cmar.
 
Cmar vylejte do samostatnej nádoby  a maslo zalejete vodou. Potom ho  necháte odkvapkať v šatke na maslo, aby ste sa zbavili všetkého cmaru. 
 
A je hotovo! Vlastné maslo si môžete ochutiť bylinka alebo nechať len tak - čistá chuť masla je znamenitá.
 
cress-1258149_1280

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie