Domáce maslo - ako na to

Domáce maslo- ako na to?
 
Čerstvý voňavý kváskový chlebík a na ňom natreté domáce maslo. To znie ako rozprávka. Je pravda, že chlieb z domáceho kvásku si doma vyrába stále viac a viac ľudí. Vo všeobecnosti sa doma vyrobené potraviny tešia mimoriadnej obľube. Maslo sa vyrába veľmi jednoducho a chuť oproti tomu z obchodu, je neporovnateľná.
 
Zoznam ingrediencii je stručný-  250 ml smotany na šľahanie :) Tú nalejete do pohára s viečkom (postačí klasický zavareninový pollitrový pohár). Potom treba pohárom trepať tak silno, kým sa smotana nerozdelí na dve časti - maslo a cmar.
 
Cmar vylejte do samostatnej nádoby  a maslo zalejete vodou. Potom ho  necháte odkvapkať v šatke na maslo, aby ste sa zbavili všetkého cmaru. 
 
A je hotovo! Vlastné maslo si môžete ochutiť bylinka alebo nechať len tak - čistá chuť masla je znamenitá.
 
cress-1258149_1280

Nastavenia cookies

Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze prevádzky webovej stránky neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť

Nevyhnutné (vždy aktívne, nemožno vypnúť)
Tieto cookie sú potrebné na správne fungovanie webovej stránky
Analytické
Pomáhajú nám pochopiť, ako používate webové stránky. Môžeme ich použiť na zlepšenie
Profilovanie (marketing)
Vďaka týmto cookie súborom vám môžeme zobrazovať relevantný obsah a reklamy, ktoré pre vás môžu byť zaujímavé a užitočné