Ekologické pranie v praxi

Už viac ako rok používam na pranie pracie vajíčka Ekoegg, s ktorými som veľmi spokojná. Bielizeň je čistá a voňavá. Na škvrny od jedla si vystačím so žlčovým mydlom, ktoré aplikujem ešte pred praním.  

Názorne vám ukážem, aké jednoduché, no dôležité je ekologické pranie. Rozhodla som sa vyprať vecičky pre moje bábätko, ktorého príchod s láskou očakávame . Keďže mám skvelé kamarátky a kolegyne, nemusela som si zatiaľ kupovať žiadne oblečenie. Veľa vecí som dostala darom.
Niektoré vecičky majú jemné fliačiky od jedla, ktoré nešli dole. Otestujem tak ekologický odstraňovač škvŕn - žlčové vločky + Puer.

 

Oblečenie stačí na chvíľu ,,prednamáčať” so žlčovými vločkami a Puerom. Ideálna teplota vody je 40 stupňov. Počkáme, kým sa vločky nerozpustia a následne oblečenie vyperieme v rukách.  Bola som troška nedočkavá a po vypraní v rukách som vecičky dala hneď do práčky s ostatnou bielizňou. Už po chvíli čistenia som videla výsledky. Škvrna, a to napriek tomu, že nebola ani zďaleka čerstvá, ba práve naopak, takmer zmizla. Výsledok je viditeľný aj na fotkách. Ak takto predperiete akúkoľvek škvrnu, výsledok bude 100% viditeľný na prvýkrát.

čistenie pred praním 3

 

Priamo do práčky spolu s bielizňou som dala 1 dávku pracieho gélu s levanduľovou silicou. Do priehradky na aviváž som dala 1 dávku oplachu na bielizeň, ktorý dokonale odstráni zvyšky pracieho gélu z tkaniny. Do priehradky na prací prášok(keďže mám tvrdú vodu) som dala 2,5 pol. lyžice zmäkčovača vody a 2 pol. lyžice Puer bieliaceho prášku.

Výsledkom je krásne čistá a veľmi jemne voňavá bielizeň, ktorá je maximálne šetrná k prírode a aj k pokožke vášho bábätka.

 Vaša Katka