Ekologicky počas dňa: 6 tipov na udržateľnú zmenu

Stačí tak málo, ako žiť udržateľnejšie. Pár malých zvykov a hora odpadu je minulosťou. Všetko to unesie bežná malá kabelka alebo ruksak a vy budete mať na konci dňa ten úžasne príjemný pocit, koľko ste toho opäť spravili pre našu krásnu planétu. V tomto článku sme sa zamerali na tie najčastejšie „prehrešky“.  Zároveň ich považujeme za najjednoduchšiu zmenu, akú každý z nás môže spraviť . Stačí len začať. Tak poďte s nami do toho hneď zajtra.

Ranná káva musí byť

Kávičkári, je nás dosť. Veď čo krajšie môže náš nosík ráno okúsiť, ako vôňa rannej kávičky. Nestíhate doma? Nevadí, aj vo vašej obľúbenej kaviarni určite nebudú mať problém „načapovať“ vám ju do vášho obľúbeného kávového pohárika. Praktický skladací pohár Stojo, je na to ako stvorený. Hriať vás bude nielen kávička, ale aj pocit, že je vyrobený z recyklovaných materiálov. Predstavte si tú horu toGo pohárikov, ktoré inak použijete za mesiac…brrrrrrr.

10939-3

Z čoho pijem počas celého dňa?

Opakovanie je matka múdrosti, ale nebudeme to veľmi rozmazávať. Len vám opäť pripomíname, že vlastná fľaša so sebou je tá správna cesta.  Vyberte si tú svoju fľašu.

2-2

Mám suché pery

Jeseň nám už klope na dvere, a tak si dovoľujeme vám pripomenúť nášho každodenného pomocníka na chladné dni. Ak ešte nepoužívate prírodnú kozmetiku, začnite niečím malým ako  je balzam na pery. Prírodný, vegánsky v ekologickom kompostovateľnom obale. To sú naše balzamy Ponio.

Idem po práci na nákup

My v Zemito už ani nevieme, ako tie igelitové tašky vyzerajú. Loqi taška v každej kabelke je u nás samozrejmosťou. Je úžasne skladná - zabalíte ju do malej rolky a v kabelke sa doslova stratí. Je priestranná - takže zvládne aj veľký nákup. A je veľmi pevná - zvládne odniesť viac ako zvládnete vy ????.

loqi

Dezinfekcia naša každodenná

Žijeme v dobe, kedy je bohužiaľ dezinfekcia našim denným rituálom. Našťastie, aj tu sa dá vybrať ekologická cesta. Denný hygienický sprej EcoHeart pre celodenný pocit bezpečia je to pravé orechové. Tento praktický ekologický prípravok vám pomôže dezinfikovať povrchy, s ktorými denne prichádzate do kontaktu. Šikovne tiež poslúži na dezinfekciu rúk a iných častí tela. Nenechajte nič na náhodu a spoľahnite sa na prírodu – tento praktický hygienický sprej si nájde miesto v každej taške, kabelke a domácnosti.

Dobrú noc vám prajemea

Bol to náročný deň. Ale zvládli sme to spoločne. Toľko nástrach na náš udržateľný život. Ale my sme sa nedali. Môžeme ísť spať s kľudným svedomím a vedomím, že sme opäť prispeli vlastným úsilím k zmene, ktorú chceme vidieť vo svete. Tak umyť zúbky s bambusovou kefkou a prírodnou zubnou pastou a spať. 

bambusove%20zubne%20kefky

 


MOHLO BY SA VÁM HODIŤ: