Finská kvalita menom Biolan

Kto je Biolan a čo robí

Biolan je fínska rodinná spoločnosť, ktorá vyrába a predáva výrobky pre ekologické záhradníctvo a ochranu životného prostredia. Špecializuje sa na vývoj, výrobu a predaj výrobkov, ktoré pomáhajú znižovať vplyv každodenných ľudských činností na životné prostredie. V našej ponuke nájdete kompostovacie toalety tejto značky, ktoré sú dokonalým, ekologickým a hygienickým riešením pre vašu záhradu alebo chatu.

biolan-logo-temp (1)

Vznik spoločnosti

Spoločnosť bola založená v roku 1974 a jej začiatky môžu byť inšpiratívnym príbehom pre mnohých podnikateľov. Ukazuje rozdiel medzi videním problému a videním príležitosti. Zakladateľ spoločnosti mal pôvodne kuraciu farmu. Ako jeho podnik rástol, rástlo aj množstvo "odpadu" v podobe exkrementov hydiny, s ktorým bolo potrebné nejakým spôsobom naložiť. V roku 1974 tak vznikol výrobok vo forme záhradného hnojiva. To viedlo k myšlienke obehového hospodárstva a následne k výrobe kompostéra. V roku 1978 sa tak spoločnosť stala prvou firmou vo Fínsku, ktorá ponúkala kompostéry. Vývoj sa tým však nezastavil a skúsenosti získané pri výrobe kompostérov pomohli vyriešiť problém mnohých chalupárov s nepríjemným zápachom suchých záchodov a ich hygienickým rizikom. Spoločnosť vyvinula kompostovací suchý záchod založený na rovnakom princípe ako kompost. V roku 1998 sa kompostovacia toaleta Biolan stala najpredávanejšou suchou toaletou vo Fínsku. Dnes vyrába kompostéry, kompostovacie toalety, vodné filtre, substráty a ďalšie záhradné produkty.

biolan-simplett-plus_fiilis-1120x500,q=85 (1)

Filozofia spoločnosti

Cieľom spoločnosti je skúmať, objavovať a uplatňovať udržateľné každodenné riešenia a metódy pestovania potravín, ktoré nezaťažujú ubúdajúce svetové zdroje. Snaží sa nielen ponúkať ekologické a udržateľné riešenia, ale zodpovedne pristupovať k celému vývojovému a výrobnému procesu vrátane zohľadnenia vplyvu spoločnosti na životné prostredie. Ich zodpovednosť presahuje rámec zákonných požiadaviek, spoločenskú zodpovednosť považujú za kľúčovú súčasť vývoja svojich výrobkov a pri všetkých svojich aktivitách zohľadňujú vlastnú udržateľnosť. Okrem toho sa spoločnosť aktívne zapája do viacerých rozvojových projektov po celom svete.

Budúcnosť a plány

Spoločnosť Biolan chce pokračovať v zavedenom modeli. V nasledujúcich 20 rokoch chce vo svojich výrobkoch používať najmä obnoviteľné alebo recyklované materiály, nájsť maximálne možné využitie skleníkových plynov a pokračovať v testovaní a zlepšovaní existujúcich výrobkov. Spoločnosť už teraz využíva elektrickú energiu z obnoviteľných zdrojov a zvyšuje svoju energetickú sebestačnosť pomocou veternej a solárnej energie, ktoré sa čoskoro stanú jedinými zdrojmi energie spoločnosti. Ich cieľom je stať sa do 20 rokov uhlíkovo neutrálnym prevádzkovateľom.

Zároveň chcú aj naďalej pristupovať k vývoju produktov rovnakým spôsobom ako doteraz - na základe špičkového výskumu, testovania v reálnom svete a spätnej väzby a skúseností zákazníkov. Myšlienka vývoja nových výrobkov, ktoré pomáhajú znižovať vplyv ľudskej činnosti na životné prostredie, zostáva rovnaká.

Hľadáte kompostovací toaletu?

Hľadáte práve teraz kompostovací záchod pre svoju záhradu alebo chatu a zaujala vás značka Biolan? Výborne, pozrite si náš sortiment alebo si prečítajte o toaletách a často kladených otázkach v našom ďalšom článku.