PLOGGING nový populárny eko šport

exercise-fitness-jogger-3114

Športovci z rôznych kútov sveta sa inšpirovali športom pochádzajúcim zo Švédska. Oživenie obyčajného behu ďalším cvikom - zdvíhanie odpadkov zo zeme. Z toho vychádza aj názov PLOGGING. Je to spojenie dvoch  základných slov „jog­ging“ a „plocka upp“ čo môžeme preložiť ako ,,zdvihnúť"

Plogging dodáva behaniu ekologický význam. Význam nie len pre bežca, ale aj celú spoločnosť. Ekológia sa stáva čoraz populárnejšou témou. Hovoríte si už dlhšie, že sa dáte konečne na beh, no  neviete si na to nájsť čas? Myslím, že pri tomto športe je motivácia o niečo silnejšia. Nemusíte platiť drahé členstvá v posilňovni, behať môžete ísť kedykoľvek a dokonca konečne niečo urobíte s tým neporiadkom vo Vašom susedstve. Postupom času možno vytvoríte komunitu, ktorej nie je jedno ako to v jej okolí vyzerá.  

38693383_695403704140849_8781883964722774016_n (1)plogging  

 

Všade naokolo vidíme, ako sa v našich lesoch, parkoch či dokonca uprostred sídliska vytvárajú malé skládky odpadkov. Tlak spoločnosti na ekológiu no aj na zdravý životný štýl je čoraz väčší.Tak prečo to nespojiť? Postupne sa tento trend začína objavovať aj na sociálnych sieťach. Je smutné no zároveň motivačné vidieť, ako sa v priebehu 40 minút dokáže zaplniť vrece na odpady. Pre porovnanie dokumentujte sem- tam foto pred a po uprataní daného miesta. Myslím, že tým inšpirujete veľa ľudí vo svojom okolí. 

runtastic2

 A aby sme nezabudli na tú športovú stránku- skúste si nainštalovať aplikáciu vo svojom smartphone, kde budete vidieť koľko kalórií ste pri tomto športe zhodili. Nie je to totiž len o behu. Pri  PLOGGINGU vykonávate ďalšie cviky. Dvíhaním odpadkov zo zeme  si dajte záležať na správnom drepe. Motiváciu ktorú pred sebou máte, Vás navyše prinúti myslieť na iné veci ako na samotný beh. Je to veľmi efektívny šport, keďže celkom intenzívne (bohužiaľ) ohýbate celé telo a zapájate aj ramená. Pri klasickom behu spálite dokonca menej kalórií.

Tak čo, motivovali sme Vás dostatočne ? Poďte si s nami zabehať, share-ujte túto myšlienku s kamarátmi aj na sociálnej sieti.