Trobolo, toalety nielen pre cestovateľov

Instagram je plný cestovateľov žijúcich si svoj sen a nejeden z nás by sa rád takýmto životom inšpiroval. A tým nechceme povedať, že budú zo všetkých rázom digitálne nomádi na cestách. Ale vyraziť si na poriadnu dovolenku v podobe road tripu, preskúmať turisticky neprefláknuté miesta a užiť si cestu so všetkým, to znie dobre, nie?

Prečo zvoliť na cestovanie toalety Trobolo?

Pre všetkých vášnivých cestovateľov a tých, čo už majú doma dodávku pripravenú na prestavenie máme dobrú správu! Do ponuky sme zaradili novú značku toaliet Trobolo! Tá ponúka menšie ekologické toalety, ktoré sú na cestovanie úplne perfektné. Sú malé, ľahko sa zmestia kam je treba a pekne vyzerajú. Navyše sú zaistené proti vyliatiu a nevyžadujú vodu, elektrickú energiu ani žiadne chemikálie.

PREDPREDAJ! Pri nákupe toalety od značky Trobolo v termíne od do získate 10% zľavu.

(Platí do 7. apríla 2024)

WandaGO-Lite-Composting-Toilet-Mountain-Rucksack

Ako cestovné toalety Trobolo fungujú?

Pokiaľ už sa poznáte s toaletami od značky Biolan, máte v podstate jasno. Toalety sú tzv. separačné. Oddeľujú teda tuhý a tekutý odpad. K tomuto oddeleniu dochádza už v sedánku. Tekutý odpad je vedený do kanistra, ktorý je súčasťou toalety (narozdiel od toaliet Biolan, kde je odpad vedený do kanistra bokom). Tuhý odpad je potom vedený do druhej nádoby.

Po použití toalety zasypete tuhý odpad zásypovým materiálom, ktorý spoľahlivo pohltí pachy a vlhkosť v toalete. Nemusíte sa tak báť nepríjemného zápachu.

Nádoba na tuhý odpad má objem 6,5 litra a vystačí zhruba na 12 použití. Je potrebné ju vyprázdniť minimálne každých 10 dní. Do nádoby môžete vložiť kompostovateľné vrecko (ten je súčasťou balenia) – tým si uľahčíte manipuláciu s odpadom.

Kanister na tekutý odpad má obsah 4,6 litra a vystačí zhruba na 20 použití. Vyprázdňovať ho môžete podľa potreby. Cestovné toalety sú opatrené špeciálnym systémom proti vyliatiu. Nemusíte teda toaletu vyprázdňovať zakaždým, než vyrazíte ďalej.

TROBOLO-WandaGO-lite-compact-in-van

Ako nakladať s odpadom z toalety?

Tuhý obsah môžete vyhodiť do komunálneho odpadu, v prípade kempov na určené miesto, alebo ho doma vysypať na kompost. Upozorňujeme, že odpad nepatrí do priemyselných kompostérov. Na svojom komposte ho ale môžete normálne skompostovať a po roku ho využiť na hnojenie záhrady. Pozor, o kompost sa treba dobre starať a pravidelne ho prekopávať. Kompostovanie je vhodné iba pri využití toalety zdravými ľuďmi, ktorí neberú žiadne lieky. Vzniknutý kompost odporúčame využívať skôr na okrasné rastliny, nie na ovocie a zeleninu.

Tekutý odpad môžete zlikvidovať dvoma spôsobmi. Buď ho vylejete na mieste pre odpadovú vodu, alebo ho pri zriedení vodou môžete opäť využiť ako hnojivo bohaté na dusík (viac sme sa o tom rozpísali tu). Obsah kanistra prosím nevylievajte voľne, moč by popálil okolitú vegetáciu.

Tak šťastnú cestu!

Pst, ak si toaletu zaobstaráte, budeme veľmi radi, keď nám dáte vedieť, ako sa vám s ňou cestuje.