VAJÍČKO NA PRANIE alebo ŠETRNÉ PRANIE PRE VAŠU POKOŽKU, PRÍRODU AJ PEŇAŽENKU

 

Prichádzajúca jar nesie so sebou okrem rozkvitnutých stromov a dlho očakávaných, prvých teplých slnečných lúčov aj chuť upratovať v našich domácnostiach. Zaprášené záclony, deky z dlhých zimných večerov, ale aj zástery zašpinené od hliny zo sadenia v záhradke prinášajú do našich domácností väčší objem prania.

Viac priania znamená aj viac použitých prostriedkov a obalov na prianie, zvýšené náklady na pranie a v konečnom dôsledku aj zvýšené znečistenie životného prostredia. Alebo sa dá prať aj ekologicky, šetrne a účinne, bez agresívnych chemikálií a ešte aj ušetriť peniaze?

Odpoveďou na túto otázku je: vajce. Nie je maľované a ani sa nedá zjesť, ale je to vajce, ktoré môžete hodiť do práčky a volá sa ECOEGG.

vajce1

 

Čo je to ECOEGG?

Ecoegg je vajíčko na pranie. Je to ekologický, bioaktívny a inovatívny prostriedok na pranie, ktorý na pranie bielizne nevyužíva žiadne chemické látky, ale silu prírodných minerálov. Je možné pomocou neho prať aj pri nízkych teplotách 30 – 40°, najviac však do teploty 60°. Okrem toho vajíčko počas prania aj svojim mechanickým pohybom pomáha odstraňovať uvoľnenú špinu. Je to vhodný prací produkt pre osoby s veľmi citlivou pokožkou a malé deti, pretože výrobky Ecoegg sú klinicky testované a certifikované a neboli testované na zvieratách.

Ako ho používať?

Ecoegg jednoducho naplníte pracími peletami v podobe guličiek a vložíte ho do bubna práčky a periete! Počas roka vajíčko otvoríte a skontrolujete pracie pelety. Ak sú malé, jednoducho ich doplníte novými. Ak pelety miniete nevadí, zakúpite si už len náhradné pelety, ktoré potom dopĺňate.

Ak je prádlo znečistené viac, je potrebné rovnako ako pri každom inom pracom prostriedku prádlo na pranie pripraviť. Použiť na to môžete čistič na škvrny alebo žlčové mydlo.

Snímka obrazovky 2020-02-28 o 16.32.19_1

Voňavé prádlo

Pracie vajcia sú vyrábané v troch prevedenia: bez vône, s vôňou jarných kvetov alebo s jemnou vôňou bavlny. Pokiaľ chcete, aby prádlo voňalo presne podľa vašich predstáv, je možné použiť pracie vajce bez vône a na guličky vo vnútri vajíčka nakvapkať pár kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja alebo ho len jednoducho pridajte spolu s trochou vody do nádobky na aviváž. Odporúčame napríklad Tea tree olej, ktorý má okrem príjemnej vône silné antiseptické, protiplesňové a antimikrobiálne účinky. Upozorňujeme, že prírodné vône nie sú také intenzívne, ako ich chemické náhrady.

Ecoegg šetrí miesto, prírodu, ale aj vašu peňaženku

Ecoegg šetrí miesto v kúpeľni, lebo je veľmi malé a skladné. Šetrí čas za energie a vodu, pretože sa dá prať aj pri nižších teplotách a stačí kratšia doba plákania (netreba vymývať žiadne chemické látky).

Šetrí množstvo jednorazových nerecyklovateľných plastov, ktoré by ste museli zakúpiť, ak by ste kupovali prací prostriedok vo forme pracieho gélu alebo prášku. Pracie vajce je vyrobené z recyklovateľného plastu. Je predávané v ekologických kartónoch s popisom pri ktorom boli použité ekologické farby.

Pranie týmto pracím prostriedkom prináša značnú finančnú úsporu. Koľko ročne miniete na pracie prášky a prípadne aviváž ? Štvorčlenná rodina priemerne perie prádlo 210 krát za rok. A predstavte si, že by ste mohli minúť len 18 € na celý rok prania vďaka praciemu vajcu Ecoegg určeného na 210 praní.

vajce2

Sušenie prádla

Ak prádlo sušíte v sušičke, pomocou vajíčka ECOEGG do sušičky dokážete ušetriť 28% z celkového času sušenia prádla. Sušiace vajíčka lepšie rozmiestnia rotujúce prádlo v sušičke a týmto spôsobom sa prádlo rýchlejšie usuší. Okrem sušenia prádla sušiace vajíčko prádlo navonia a zmäkčí. O čo sa postarajú jemné oblé výrastky.  Voňavá vložka sa dá dokúpiť ako náhradná a po jej vyminutí vymeniť.

 A nemali by ste zabúdať ani na vašu práčku. Aj ona potrebuje občas vyčistiť od usadením špiny, zbytkov pracích prostriedkov a vodného kameňa. Ideálnym prostriedkov na to sú Ecoegg čistiace tablety do práčky. Účinné a pritom šetrné k životnému prostrediu.

 Zhrnutie základných výhod pracieho vajíčka ECOEGG:

  • vhodný pre biele aj farebné prádlo
  • šetrí čas aj energiu
  • vhodný aj pre detskú, citlivú, či alergickú pokožku
  • perie účinne bez použitia chémie
  • zaberá málo miesta
  • cenovo výhodný
  • šetrný k prírode