ZERO WASTE vianočné balenia 8-krát inak

Zapojte svoju fantáziu a predchádzajte odpadom aj počas Vianoc. Darčekové krabice či prezdobené baliace papiere a fólie nahraďte svojimi vynaliezavými nápadmi. Máme pre vás 7 tipov.

 

1. Nekupujte ďalší papier

Ak máte schránku, máte ho doma dosť. A dokonca priam hýri farbami. Noviny, letáky či iná tlač  výborne poslúži namiesto baliaceho papiera. Splní účel a vám nemusí byť ľúto toho, že ten krásne vianočný by inak skončil potrhaný v koši (samozrejme v modrom).

Baľte darčeky do niečoho, čo je trvácne. Napríklad do jutoviny! Je prírodná a navyše vydrží roky rokúce. Použiť môžete tiež zvyšky látok či vyradené kuchynské utierky. Po Vianociach ich môžete odložiť naspäť do skrine a vytiahnuť zas o rok. Čo tak darovať praktické pracie vajce?  

juta kopiavajce na pranie

 

3. Vyberte sa do PRÍRODY.

Zabudnite na klasické balenia a nechajte vyniknúť vaše dary v spojení s prírodnými materiálmi. V lese či na lúkach nájdete zaujímavé plody, halúzky a rôzne iné dary Zeme, ktoré môžete využiť ako dekoráciu. Páči sa vám takýto pohárik?

pohárik 2balene

 

4. Čo tak ZAVÁRANÉ darčeky?

Vyprázdnite špajzu a hor sa na balenie darov. Do sklenených dóz či zaváraninových pohárov natlačte napríklad ponožky pre manžela či takéto milé utierky pre babičku.

 

ponožky upraponožky upraveneponožky uprav

 

5. Zahrajte sa na SCHOVÁVAČKU.

Obdarovávanie môže byť aj netradične hravé. Vianočné šantenie totiž ocenia malí aj veľkí. Poschovávajte darčeky po dome (balenie tak isto potrebovať nebudete) a pod stromček vložte lístočky s indíciami. Uvidíte, že to bude skvelá zábava nielen pre deti. 

pre Ondríka kopialufa uprmenejodpadu shop lufa (3)res

 

6. Darujte DARČEK v DARČEKU.

Nákupné plátenky a sieťovky namiesto igelitiek sú dnes v kurze. Škoda ich preto nevyužiť ako darček a balenie v jednom. Po štýlových kúskoch navyše netreba dlho pátrať. Aj tu nájdete priam umelecké skvosty, ktoré ocenia dámy, páni aj detičky. 

taška 3taška 2taška 1

Vhoďte do tašky napríklad takúto šikovnú nerezovú termosku či lufu.

 

7. Buďte kreatívny a ZNOVUPOUŽÍVAJTE.

Nakupujete dary cez internet? Balenia, v ktorých vám vecičky dorazili domov dajte druhú šancu. Neprebaľujte! Krabicu, ktorá by sa inak stala odpadom skrášlite a využite vo svoj prospech. Urobte si kreatívnu chvíľku a pekne ju pomaľujte. Vaši blízki to ocenia.

vtáčik 2 rpvtáčik

 

8. Ak dochádza fantázia, my Vám pomôžeme.

Pripravili sme sa aj na túto možnosť. Darčekové zero waste balenia rôznych veľkostí si môžete kúpiť aj u nás. Vyrábala ich pre nás chránená dielňa Dom Svitania v Jakubove. Vrecúška sú krásne a máme z nich radosť.

darčekove balenie res

 

ĎAKUJEME ŽE TVORÍTE MENEJ ODPADU !