#hýčkamsa : Donna Iveh a jej starostlivosť o telo

Telo. Body. Corpo. Tijelo. Akoľvek si ho nazvete, je to vždy telo. Naše telo. A verte alebo nie, máme ho iba jedno. Preto je celkom v našich rukách, ako bude vyzerať. Moje meno je Iveta a niektorý z vás ma možno poznajú aj pod menom DonnaIveh. Dnes by som s vami chcela zdielať moje spôsoby starostlivosti o telo. Ono to všetko spolu súvisí a keď sa staráte o telo, niedte v pozadí lahodíte aj duši.

POHYB

Oh áno, pohyb je základ. Fyzická aktivita, pri ktorej vypneme. Keďže celé dni rozmýšľame, musíme nájsť balans práve tak, že mozog necháme odpočívať a zapojíme o niečo viac naše telo. Baví vás tanec, jóga alebo box? Všetko je okej, ak vám to prináša radosť.

IMG_0066

RITUÁLY

Máte obľúbené rituály, ktoré každý deň opakujete? Myslím, že aj to prinesie trochu pozitívna do našich životov, keď máme svoje overené „postupy“. Ja si každý večer natieram nohy. Trochu si ich premasírujem, veď predsa ma nesú celé dni. Veľmi som si obľúbila krém slovenskej značky Mylo – Oh lala, ktorý je na telo a ruky, ale veľmi pekne si s ním vyživíte aj nôžky. Krém Trojruža odporúčam tiež, lebo tá vôňa vás totálne opantá!

ODDYCH

Síce som vám vyššie odporúčila pohyb, aj oddych je dôležitý. Treba vedieť vypnúť a oddýchnuť si. Ja odporúčam masáž, meditáciu, alebo nehybné ležanie pri správnej vonnej aróme doma na koberci. Skrátka VYPNÚŤ naozaj a to doslova. 

IMG_0067

KOZMETIKA

Nevravím, že treba používať 35 produktov na každú časť tela, stačí si vybrať to najlepšie. Kvalita je viac ako kvantita. Napríklad krém na telo môžete použiť aj na ruky a nohy. Tip odomňa - Ak máte doma bambucké maslo alebo kakaové maslo, stačí, keď si ho roztopíte a ešte teplé si ho dáte na pleť. Totálna rozkoš v podobe vône a telového pôžitku. :-) No a v nedeľu z kakaového masla môžete tiež napiecť koláč. Svokre vytriete kocúra!

Telo je náš chrám darmo, tak mu skúsme dopriať len to najlepšie. Výživné jedlo, správnu kozmetiku a pozitívne myslenie.

S pozdravom 

Vaša Doňka