Ekologické vychytávky pre deti

Poznáte to aj vy, keď sa neviete rozhodnúť alebo nemáte čas či chuť si všetko dopodrobna študovať a overovať? Obzvlášť sa to týka vecí, ktoré sú ekologické a chcete si byť istý, že cena zodpovedá kvalite a zodpovednému prístupu k ľuďom aj k prírode. Aby sme vám možno aspoň trošku zjednodušili život,  prinášame vám tipy na ekologické vychytávky pre deti, ktoré sú overené a obľúbené ako u detí tak aj u rodičov.

vychytávky4

OCHRANA PRED SLNKOM

S prichádzajúcou intenzitou slnečného žiarenia prichádza aj väčšia zodpovednosť chrániť deti pred UV žiarením. Okrem prírodného opaľovacieho krému je dôležitým chráničom aj oblečenie, ktoré blokuje pred UVB aj UVA slnečnými lúčmi. Najťažšie je asi dieťa uchrániť pred slniečkom pri vode, preto sú ideálnym pomocníkom plavky s UV ochranou. Plavkový top, šortky pre chlapca či nohavičky pre dievčatko sú vyrobené z ľahkého a rýchloschnúceho materiálu s Oeko - Tex® certifikátom a zabezpečujú vysoký stupeň ochrany vďaka UPF 50+ čo znamená, že blokujú 97% UVB a 95% UVA lúčov. Veľmi praktickým pomocníkom je plážová mikina s UV ochranou z mäkkučkého froté, ktorá vysuší, zahreje, ochráni pred vetrom aj slniečkom a využiť ju môžete nielen na pláži ale aj doma v kúpeľni či na záhrade. 

vychytávky1

Okrem ochrany detskej pokožky, ktorá je päť krát jemnejšia a citlivejšia ako pokožka dospelých, je dôležité chrániť pred slniečkom aj hlavu a oči. Klobúčik z ľahkej a rýchloschnúcej 100% bavlny s Oeko - Tex® certifikátom a vysokým stupňom ochrany UPF 50+ zaručuje, že škodlivé látky neohrozia vaše dieťa ani životné prostredie. Okrem toho klobúčik dizajnovaný v Paríži je obojstranný a má jeden okraj širší, vďaka čomu viete nastaviť otočením zatienenie na tvár alebo krk dieťaťa.  Zrak citlivých detských očí perfektne ochránia slnečné okuliare KiETLA od francúzskych odborníkov, ktoré sú vyrobené špeciálne pre malé deti. Môžu sa pochváliť tou najväčšou UV ochranou spoločne s filtrom proti modrému svetlu v polykarbonátových sklách.  Určite oceníte ich nerozbitnosť a pružnosť, vďaka ľahkému, flexibilnému rámu, ktorý netlačí deti za uškami a ani na nose. Skvelo držia aj na tej najmenšej hlavičke, majú totiž prispôsobiteľný popruh. Okrem toho sú plne recyklovateľné a nerozbitné.

vychytávky5

OMRVINKOVÁ SEZÓNA

Vysypané jedlo a omrvinky v aute či v kočíku sú štandardnou súčasťou života s deťmi. Skvelým pomocníkom pre menší neporiadok je nádobka Mamacup, určená pre malé detské rúčky. Dieťa sa k obsahu v nádobke dostane cez antibakteriálnu textilnú membránu, ktorá je pre nich ľahšie otvoriteľná ako bežné silikónové lamely. Vďaka šikovnému prístupu z nej obsah nevypadne a vďaka veku obsah vydrží dlhšie čerstvý.

DETI A UMENIE

Začať s podporou kreativity nikdy nie je priskoro. Obyčajný maliarsky štetec deti nevedia dobre uchopiť a ostré hrany môžu byť nebezpečné. Preto maliarsky štetec s ergonomickou rukoväťou od značky Redecker je ideálnou voľbou pri podpore umeleckého potenciálu vášho dieťaťa od útleho veku.

POTIŤ SA JE ZDRAVÉ

Mnoho detí môže mať z rôznych dôvodov už pred pubertou problémy s nepríjemne zapáchajúcim potom. Potenie je dôležitou súčasťou toho, ako sa telo zbavuje nebezpečných škodlivín, preto by sme mu v tom nemali brániť. Prírodný kryštálový dezodorant narozdiel od chemických dezodorantov nezablokuje potné zľazy, ale zabraňuje rastu nepríjemne zapáchajúcich baktérií. Neobsahuje alkohol, parabény, parfumy, syntetické látky a hlavne neobsahuje aluminium chlorohydrát.

pura 2

JEDLO A VODA VŽDY PO RUKE

Skvelými ekologickými pomocníkmi pri hlade či smäde detí počas trávenia času mimo domu sú zaručene opakovateľne použiteľné fľaše či termosky a umývateľné obaly na desiatu. My odporúčame Pura fľaše, ktoré „rastú” s vašimi deťmi, pretože sa vedia vďaka ich vymeniteľným uzáverom meniť podľa potrieb. Ich patentovaný systém umožňuje použiť akúkoľvek Pura fľašu s akýmkoľvek Pura uzáverom. Jednoducho sa tak z dojčenskej fľaše môže postupne stať fľaška pre väčšie deti, ktorú môžete využiť aj ako pohárik na príkrmy, pripevniť na ňu športový uzáver, či dať do nej slamku. Jednu fľašu tak môžete používať roky a zároveň šetríte peniaze aj životné prostredie. V prípade, že potrebujete, aby fľaša udržala teplo či chlad, odporúčame termo fľašu, ktorá má kvalitnú vákuovú termoizoláciu a udrží tak tekutinu teplú až cca 6 hodín a studenú až cca 24 hodín (pokiaľ použijete ľad). 

vychytávky6

Jednorazové obaly a sáčky na desiatu či ovocie veľmi jednoducho nahradíte umývateľným eko vrecúškom na suchý zips, ktorý môžete používať stále dookola. A pre tie najmenšie ratolesti, ktoré obľubujú kašičky je ideálnym pomocníkom opakovane použiteľná plniteľná silikónová taštička. Taštičky môžete dokonca tiež naplniť a odložiť do mrazničky.