EKORODIČOVSTVO so škôlkárom

Čo si myslíte, kedy je ten správny čas začať viesť deti k zodpovednejšiemu životu, ktorý berie ohľad v rovnakej miere na zdravie aj prírodu?

Prirodzene našim deťom odovzdávame to, ako žijeme my sami. Deti predovšetkým v prvých rokoch svojho života nasávajú informácie a vzory správania od rodičov a z prostredia, v ktorom sa nachádzajú najčastejšie. Preto si myslíme, že keď budeme deti od ich ranného veku obklopovať prostredím a vecami, ktoré sú nezávadné pre ich zdravie a životné prostredie, stane sa to pre nich prirodzené aj v ich budúcom správaní sa v spoločnosti.

Prinášame vám preto inšpiráciu k tomu, ako pre svoje deti môžete vytvoriť ekologickejšie prostredie prostredníctvom vecí, s ktorými prichádzajú do kontaktu každý deň. 

pura 2

 

HYGIENA KAŽDODENNÁ

Každodenná rutina, ktorá zvyčajne pre deti nie je tou najobľúbenejšou činnosťou, je umývanie zúbkov. Pomocou extrémne jemnej a ergonomicky tvarovanej zubnej kefky z kukuričného škrobu a prírodnej zubnej pasty bez fluóru od značky Jack N´ Jil je možné, že umývanie prvých zúbkov pôjde o niečo ľahšie a hravejšie, aj vďaka veselým motívom zvieratiek. A navyše ju môžete zabaliť do bambusového púzdierka, keď sa vydáte s deťmi na výlet mimo domu.

Väčšia zábava ako umývanie zúbkov je neodškriepiteľne kúpeľ, ideálne s veľkými bublinami a s penou do kúpeľa. Je to ten čas, keď sa kúpeľňa mení na saunu a kúpalisko zároveň. Aby sa deťom pri kúpaní nedráždili oči vyskúšajte prírodný sprchový gél a šampón s levanduľovým olejom, ktorý nielen pomáha chrániť pokožku pred škodlivými baktériami, ale pomáha aj k pokojnému spánku. Pokožka dieťaťa je najsenzitívnejšia v jeho prvých rokoch, preto by sa mala pokožka hydratovať detským hydratačným krémom s prírodnými zložkami.

ekomama1

HRA NA SLNKU ČI PRI VODE

Hra prispieva ku kvalitnému životu detí, ich osobnostnému a sociálnemu rozvoju, napredovaniu vo vývine, pomáha budovať nielen fyzickú zdatnosť, ale aj psychickú odolnosť a sociálne vzťahy. Neprejde deň bez toho, aby hra nebola súčasťou detského života či už vo vnútri alebo vonku. Aby sme dieťaťu zabezpečili bezpečný pobyt vonku na slniečku, nemali by sme zabudnúť chrániť ho pred nežiadúcimi vplyvmi slnečného žiarenia natieraním opaľovacieho krému, ktorý sa ľahko roztiera, nezanecháva žiadne biele fľaky a v ktorom sa nenachádzajú žiadne škodlivé chemické látky. Hračky, s ktorými prichádza do kontaktu môžete vydezinfikovať prírodným čistiacim prostriedkom na detské hračky. Ak preferujete pre svoje dieťa produkty z prírodných materiálov tak detský kovovo - drevený set bude ideálnym členom do vašej záhradky alebo pieskoviska.

Snímka obrazovky 2019-08-28 o 10.31.30

Počas šantenia sa pri vode môžeme dieťa chrániť proti slnečnému žiareniu a zvýšiť odolnosť voči slanej a chlórovej vode aj tým, čo má na sebe oblečené plavky z ľahkého a rýchloschnúceho materiálu s UV ochranou a s Oeko - Tex® certifikátom zaručujú, že škodlivé látky neohrozujú dieťa ani životné prostredie. Vysoký stupeň ochrany zabezpečuje UPF 50+ čo znamená najvyššiu ochranu pred slnkom pre odevy, ktorý blokuje 97% UVB a 95% UVA lúčov.

Snímka obrazovky 2019-08-05 o 13.32.35

DOBRODRUŽSTVÁ MIMO DOMU

V detskom svete je každý deň dobrodružstvom - nové predmety, tvary, vône, hry, chute či miesta. Taký intenzívny výdaj energie pri spoznávaní sveta si žiada aj dostatočný príjem tekutín a jedla. Ideálnym pomocníkom pri jedení na miestach mimo domu je skladná lyžičko-vidlička a vrecká a obaly rôznych farieb, tvarov či veľkostí, do ktorých môžete opakovane baliť niečo pod zub. Veľmi užitočným a overeným pomocníkom pri maškrtení pre tých najmenších je nádobka MAMACUP vďaka elastickej antibakteriálnej membráne. Neodmysliteľnou súčasťou každej cesty mimo domu je fľaša s vodou alebo iným obľúbeným nápojom vašej ratolesti, ktorú môžete používať dookola. Taká fľaša, ktorá bude aj spolu s dieťaťom rásť a bude sa prispôsobovať jeho aktivitám je fľaša PURA. Viac sa o nej dočítate v našom článku TU.