Tipy na vianočné darčeky podľa vás.

Vianoce sa blížia a my máme pre vás kopec námetov na zodpovedné, menejodpadové a neokukané darčeky. S výberom tých naj sme si však nechali poradiť práve od vás.  Zorganizovali sme medzi vami, naši verní, malý predvianočný prieskum, v ktorom sme sa pýtali, čo by Vám ulahodilo pod vianočným stromčekom azda najviac.

 

Toto je vaša top 6-tka

 

Ste za dizajn

Industriálne dizajnovky sú v móde a skvele zapadnú do kuchyne. Navyše, ak sú vyrobené zodpovedne, potešia zrak aj dušu. Nádoby na chlieb, kávu, čaj a cukor nám i vám padli do oka. Doprajte trochu dizajnu pod stromček aj vašim milovaným.

 

                            menejodpadu shop industral sada (1)res     menejodpadu shop industral sada (3)res     menejodpadu shop industral sada (7)

 

Nechcete viac plasty

Plastové slamky sú out. Škodia prírode a trpia kvôli nim mnohé druhy živočíchov. My ich radi nemáme! Ak si však vaši blízky s obľubou „cuckajú“, doprajte im štýlovú alternatívu. Sklenené či kovové vydržia roky.

A nerobte si starosti s tým, že zájdu. Čistia sa ľahko, vďaka kefke na slamky.

 

                                           menejodpadu shop slamky (2)res     menejodpadu shop slamky (4)res     menejodpadu shop slamky (5)res

 

Niečo milé pre detičky

Ak pátrate po niečom inom než hračkách, máme pre vás užitočný tip. Deťúrencom sa isto zapáči nová sada riadov na papanie. Je hravá a navyše zdravá. Plast totiž nahradil bambus.

Deti ju s radosťou využijú, a ak sa náhodou stane nehoda, môžete ju spoločne hravo skompostovať.

 

               menejodpadu shop bambusova sada (2) res     menejodpadu shop bambusova sada (4) res     menejodpadu shop bambusova sada (5) res

 

Kompostovať, ale moderne.

Vrátime sa ešte na chvíľku do kuchyne. Páči sa vám totiž aj dizajnový zberný kôš na kuchynský bioodpad. Niet sa čomu čudovať. Nám tiež! Hodí sa do modernej aj tradičnej kuchyne, preto sa nemusíte obávať, že by bol nevhodným vianočným darom. Isto ním urobíte radosť napríklad mamine. A verte, že sa potešia aj samotné šupky a odrezky zo zeleniny a ovocia.

 

                                                          menejodpadu shop kos na bioodpad (1)res  menejodpadu shop kos na bioodpad (2)res

 

Tradične a eko

Kto kváskuje, ten ocení. A ten, ktorý si pochutí na chlebíku z pekárne, veru tiež. To, že sa spoločne vraciame k tradíciám nás nesmierne teší. Šírme to naďalej aj počas týchto Vianoc a darujme ľan. Ľanové vrecká s krásnymi výšivkami sú ako stvorené na darovanie.

 

                                          menejodpadu shop lanove vrecusko (1)res  menejodpadu shop lanove vrecusko (2)res  menejodpadu shop lanove vrecusko (3)res

Prírodný relax

Ak zvyknete darovať pod stromček kozmetiku, pribaľte tento rok do balíčka aj túto lufu. Je to totiž taký malý zázrak. Nielenže blahodárne pôsobí na telo, zíde sa aj v kuchyni ako hubka alebo drôtenka. A to nejedna žena ocení.

 

                                         menejodpadu shop lufa (1)res     menejodpadu shop lufa (2)res     menejodpadu shop lufa (3)res

 

Toto je váš top výber vianočných darov.  Veríme, že ste sa nechali inšpirovať a tohtoročné nákupy zvládnete o čosi ľahšie. Ak to však nestačí, mrknite sa ešte na tieto vianočné tipy.