Leto je tu! Ste ready?

Slniečko a letnú náladu milujeme skoro všetci. Šteklenie slnečných lúčov na tvári, vietor vo vlasoch, behanie po rozpálenom piesku, alebo rozkvitnutých lúkach. Vitamínu D sa nám tvorí ako pre armádu a dobrá nálada nás sprevádza na každom kroku. Až do chvíle, kým si spálime nos alebo dostaneme úpal. O tom, prečo sa zamyslieť pri výbere opaľovacieho krému, ako si zbaliť jedlo k vode, alebo ako nezabudnúť dodržiavať pitný režim, sme už raz písali. Pripomenúť si to môžete tu a potom hurá na pláž! Najskôr však pár ďalších, nielen letných eko tipov.

 Obrázek1 (1)

Ste pripravení vyraziť von, stojíte pri dverách, pozriete do zrkadla a tam Vás zastihne otázka – oholiť či neoholiť? To je to podstatné! Ešte šťastie, že táto voľba je čisto na Vás! Pokiaľ patríte do skupiny, ktorá sa bez holiaceho strojčeka nikam nepohne, odporúčame vymeniť jednorazové žiletky za holiaci strojček Bambaw. Vydrží vám celú večnosť a jediné, čo je potrebné meniť, sú samotné žiletky. Manipulácia s ním je veľmi jednoduchá, hoci môže na prvý pohľad pôsobiť desivo. Ako na tento strojček si môžete pozrieť tu, alebo nám napíšte! Po holení nezabudnite na správnu starostlivosť o pokožku. A to platí pre všetkých, vrátane mužov.

 Obrázek1 (2)

Keď už sme pri tej letnej starostlivosti o kožu – prehnali ste to s opaľovaním? Na úľavu siahnite po prírodnom oleji po opaľovaní. Veľmi dobre môže poslúžiť napríklad levanduľový olej, ktorý je vhodný na popáleniny všetkého druhu. Okrem toho ho v lete oceníte ako prírodný repelent. Hodí sa pri vode, v lese aj na letnej grilovačke.

 Obrázek1

A pretože takých letných grilovačiek nie je nikdy málo, poďme si povedať, čo nezabudnúť na takúto udalosť!  Nebudeme si nič nahovárať – vždy je najlepším variantom vyhnúť sa jednorazovému riadu. Občas ale situácia nedovolí inú možnosť. Pre tieto chvíle siahnite po značke Vegware a ich rozložiteľných téglikoch či príboroch. Kým sa ale uchýlite k tejto možnosti, skúste zvážiť, či by Vám nevystačila nejaká krabička na jedlo alebo cestovateľský príbor. Joey nikdy nechodí bez vidličky a neraz sa mu to vyplatilo. Buďte ako Joey!  Zbaľte si príbor kamkoľvek – na pláž, na tábor, na čunder!

b41b8d6ad90d632f5e8111d4100d84a7 

Mimochodom, už spracovávate všetky tie poklady v záhradke, ktoré Vám leto prinieslo? A stíhate všetko spotrebovať? Pokiaľ premýšľate, aké sú iné možnosti uchovávania, než zavariť, usušiť alebo zamraziť, mohlo by Vás zaujímať fermentovanie. Čo to je a ako na to? To nájdete v tomto staršom článku.