Kefa na vlasy z diviačích štetín

Mnohí z nás používajú okrem klasického hrebeňa aj kefu na vlasy. Zíde sa najmä šťastlivcom s hustými a dlhými vlasmi. Ale ako sa vraví - s mocou prichádza zodpovednosť a v našom prípade, s hustotou prichádza starosť. Husté vlasy môžu byť niekedy aj problémom, keďže sa o ne treba starať viac, česať intenzívnejšie a efektívnejšie. Častokrát sa stáva, že počas česania vašich hustých vlasov skôr ohnete hrebeň, ako keby ste mali prečesať svoju hrivu. Preto sa uchyľujeme k silnejšiemu riešeniu - ku kefám na vlasy. Tie ale tiež niekedy vedia narobiť šarapatu - od trhania vlasov, cez ich lámanie a poškodzovanie. Spolu sa teda pozrime na jedno zaujímavé riešenie priamo z lona prírody.

Snímka obrazovky 2019-07-10 o 13.33.10

Diviačie štetiny - kto by to bol povedal? Dnes možno málokto, ale kedysi ich používanie pre účely česania bolo úplne bežné. Nejedná sa síce o veľmi vegan friendly kúsok do vašej kúpeľne, no výhody takejto kefy hovoria za všetko. Od hora nadol pozostáva z prírodných materiálov. Rúčka je vyrobená z kvalitného a očiam lahodiaceho olivového dreva, pričom štetiny pochádzajú z diviaka. Tu pri niektorých z vás narazí kosa o kameň. Diviačie štetiny samozrejme nie sú veľmi vegánskym riešením, ale ich využitie v tejto oblasti má svoj zmysel. Aj spracovanie zvierat pre naše účely má istú etiku. Väčšina výrobcov, ktorí berú ohľad na udržateľnosť a používanie prírodných materiálov, sa dnes snaží o čo najetickejšie narábanie so zvieratami, ktorých produkty používajú na výrobu. Pri spracovávaní zvierat je tiež veľmi dôležité myslieť na ich maximálne využitie. Toto je prípad aj diviačích štetín, ktoré určite nie sú prvotnou surovinou, získavanou z tohto zvieraťa. Ak už teda spracovávame zvieracie produkty, pre prírodu je najlepšie, ak toho zo zvieraťa vieme využiť čo najviac.Snímka obrazovky 2019-07-10 o 13.34.18

Okrem očakávaných vlastností kefy na vlasy, táto ponúka viacero benefitov. Počas česania diviačie štetiny neničia vlasy, ale práve naopak - štetiny jemne masírujú pokožku hlavy a tým sprostredkujú jej prekrvenie, ktoré podporuje rast silnejších a hrubších vlasov. Vlasy sa pri používaní tejto kefy nelámu a ani netrhajú. Kefa tiež vďaka diviačím štetinám neťahá mastnotu od korienkov na celú dĺžku vlasov a tým ich vyživuje. Skvelou radou je česať vlasy večer pred spaním - tým kefa odsunie mastnotu od korienkov a oddiali umývanie vlasov o ďalší deň. Aj keď je táto kefa vyrobená aj zo živočíšneho materiálu, všetko na nej pochádza z prírody a na jej výborných účinkoch to aj vidno. Ak ste teda ochotní ju vyskúšať, pripravte sa na lesklé a zdravé vlasy od mágie prírody !

 

Okrúhlu kefu na vlasy z diviačích štetín nájdete TU.

Kefu na vlasy z diviačích štetín nájdete TU